Tuesday, February 27, 2018

NARCISIST CARE TE DOMINA: 10 SMENE SI CE SA FACI

Articole noi: - olgalazin@gmail.com - Gmail:

Semnele unei relații crude pot fi atât de adânci, încât ne ating inima.


Anumite tipare comportamentale, deși nesănătoase și chiar periculoase, nu sunt atât de evidente, iar o relație toxică se poate întâmpla oricui.
Majoritatea dintre noi, atunci când vorbim despre un partener care încearcă să ne controleze ne imaginăm o persoană agresivă, drastică, amenințătoare și care dă ultimatumuri.
Totuși, de cele mai multe ori, partenerul de viață, care încearcă să te controleze nu prezintă neapărat aceste aspecte, el putând fi observat după anumite semne comportamentale.
Iată care sunt acestea!

1. ÎȚI CAUTĂ ÎN TELEFON

Pentru marea majoritate a oamenilor, telefonul reprezintă o sursă a intimității, însă dacă ai o relație în care partenerul te controlează, ai toate șansele să îți umble în telefon, atunci când ești sau nu de față. Vorbim despre o violare a intimității și, chiar dacă nu este pedepsită prin lege, nu înseamnă că tu trebuie să o accepți!

2. NU ÎI PLACE PE PRIETENII TĂI

Îți spune mereu că prietenii tăi au o influență negativă asupra ta? Îți sugerează că nu-ți face bine compania lor? E foarte posibil ca în scurt timp să începi să-ți pierzi toți prietenii și să te trezești singură.
PUBLICITATE

3. NU ÎI PLACE SĂ IEI DECIZII

Pare mereu tipul care e acolo când ai nevoie de el, însă în realitate te manipulează și decide el, în locul tău. Atunci când se întâmplă să decizi singură, îți va demonstra că ai procedat greșit, fiindcă nu l-ai ascultat.

4. ÎȚI SPUNE MEREU CE AI DE FĂCUT

Se prevalează de orice îi spui pentru a-ți demonstra că el are dreptate. Ține minte o anumită confidență, apoi, când îi vine mai bine și se ivește ocazia, utilizează ce i-ai spui tu, ca să-ți demonteze teoriile. Îl auzi repetând des: “Ți-am spus eu că așa e!” sau “A avut dreptate X, când ți-a spus asta, ăsta e defectul tău, l-au văzut și alții”.

5. TE ACUZĂ CĂ MINȚI

Îți pune mereu întrebări ciudate și încearcă să obțină confuzia ta, prin răspunsuri contradictorii. Îți sugerează că te contrazici singură și încearcă să-ți dovedească faptul că minți.

6. ARE AȘTEPTĂRI MARI

Este important să ai așteptări într-o relație, însă acestea nu trebuie să fie exagerate. Crede-mă nu îi vei satisface niciodată așteptările și va da mereu vina pe tine, pentru orice!

7. ESTE GELOS

La început micile scene de gelozie pot fi chiar flatante, pot fi un semn că „îi pasă”. La intensități mai mari denotă posesivitate, devenind înfricoșătoare.
Când te acuză pentru orice interacțiune cu sexul opus, este suspicios și se simte amenințat de un număr de persoane, înseamnă că este nesigur, anxios sau paranoic.

8. VREA SĂ ÎȚI ȘTIE PAROLELE

De la orice, pentru că astfel va obține controlul absolut asupra ta. Parolele sunt intime și așa trebuie să rămână, asta doar dacă nu îți dorești tu neapărat să i le faci publice.

9. NU EȘTI NICIODATĂ SUFICIENT DE BUNĂ

Un partener care te iubește și te respectă, niciodată nu te va compara cu alte persoane, decât dacă o face sub formă unui compliment – dar niciodată nu te va da pe tine exemplul negativ.
Într-o relație în care ești abuzată emoțional ești constant comparată cu alții și vei sfârși prin a crede despre tine că nu ești suficient de bună. Vei auzi numai de calitățile celorlalți. Negativitatea și critica doar îți consumă stima de sine și te vei simți nesigură în privința respectului celorlalți față de tine.

10. VREA SĂ ȘTIE TOTUL

Ce faci azi? Unde te duci? Cu cine? Când? Probabil sunt întrebări pe care le auzi constant, căci el vrea să știe totul despre tine, pentru a te putea controla. Dacă nu îi vei da răspunsuri clare, se va supăra și te va acuza de infidelitate.

3 METODE PRIN CARE ÎI FACI FAȚĂ CIUDATULUI

Poate fi realmente istovitor să ai o astfel de relație, așa că cei îți rămâne de făcut dacă partenerul încalcă regulile de bun simț ale intimității?

1. IMPUNE REGULI

Ai dreptul la intimitate, așa că trebuie să impui câteva bariere, dacă nu este dispus să le respecte, ieși din relație, altfel situația se va agrava.

2. CONSTRUIEȘTE-ȚI UN SISTEM DE SUSȚINERE

Spune-le prietenilor sau membrilor familiei prin ce treci, este foarte important să asculți și părerile celor din exterior, atunci când ai astfel de experiențe în interiorul unei relații.

3. PLEACĂ

Dacă ți-ai epuizat toate resursele, în încercarea de a-l corecta pe ciudat, ia-ți bagajul emoțional și pleacă, nu ai nevoie să trăiești o viață impusă de el, nu?


'via Blog this'
Post a Comment