Sunday, February 04, 2018

Femeile aflate la menopauză sau în pragul menopauzei trebuie să dedice o atenție mai mare vitaminelor! - Secretele.com

Femeile aflate la menopauză sau în pragul menopauzei trebuie să dedice o atenție mai mare vitaminelor! - Secretele.com: "1.

1. Vitamina E

Studiile au arătat că această vitamină, cu rol antioxidant, poate servi ca terapie alternativă pentru bufeuri în timpul menopauzei. Sursele bogate de vitamina E se găsesc în cartofii dulci sau untul de migdale, de exemplu.

2. Vitamina D

Reduce riscul de cancer de colon, mamar și esofag cu 30 până la 50%, după cum au arătat cercetătorii de la Școală de Medicină a Universității Boston. Această vitamina inhibă creșterea celulelor canceroase și întărește sistemul imunitar, în așa fel încât acesta să poată lupta cu infecțiile.
PUBLICITATE
Statisticile arată că mai puțin de 10% dintre femeile de peste 50 de ani își iau din alimente cantitatea zilnică recomandată de vitamina D. Sursele excelente de Vitamina D sunt gălbenușul de ou, peștele gras sau cerealele fortifiate.
Și prin expunere la soare se obține Vitamina D, însă de reținut e faptul că odată cu înaintarea în vârstă, abilitatea organismului de a-și face rost de vitamina scade.
Doză recomandată: 1.000 IU pe zi.

3. Calciu

Acest mineral menține oasele sănătoase, fiind vital pentru funcționarea normală a mușchilor și nervilor, mai ales în perioada menopauzei.
Doza recomandată este de circa 500 de mg, de două ori pe zi, chiar și în cazul în care iei medicamente pentru osteoporoză. De altfel, multe dintre aceste medicamente trebuie să fie luate în tandem cu calciul.

4. Acizi grași Omega-3

Cu toate că nu sunt vitamine sau minerale, grăsimile polinesaturate reprezintă elemente vitale pentru întreținerea celulelor și pot ajuta în ameliorarea simptomelor menopauzei, inclusiv a bufeurilor. Suplimentarea cu omega-3 s-a dovedit a fi de ajutor în reducerea frecvenței și intensității episoadelor de transpirații nocturne și a bufeurilor. Omega-3 se găsește în pește gras și soia, dar și în uleiul de pește sau în suplimente.

5. Vitamina B

Vitaminele din complexul B, în special acidul folic (B9), pot, de asemenea, ajuta la calmarea bufeurilor. Atunci când consumi acest nutrient vital din soia, vei obține și alte beneficii, în plus cum ar fi proteinele și adaosul de fibre. Printre alimentele gustoase care conțin vitamina B 9 se pot enumera soia și toate produsele din soia: lapte de soia, iaurt de soia, tofu și miso.
Alte surse bune de vitamine B și acid folic includ sparanghelul, spanacul și alte legume.
Deci, de acum poți depăși mai ușor perioada grea datorată menopauzei, trebuie doar să te vitaminizezi!
Post a Comment