Tuesday, January 16, 2018

Cum să transformați sensibilitatea într-o forță... - Secretele.com

Cum să transformați sensibilitatea într-o forță... - Secretele.com: "

Să aflăm ce spun psihologii:

Potrivit dr. Elaine N. Aron, psiholog care a realizat numeroase cercetări despre sensibilitate, aproximativ 15-20 % din populația lumii este hipersensibilă datorită naturii sistemului nervos.
Aceste persoane, care tind spre suprastimulare, reacție emoțională excesivă și empatie puternică, nu sunt întotdeauna acceptate așa cum trebuie de societate.

Pentru că sensibilitatea este adesea asociată cu slăbiciunea și din acest motiv majoritatea oamenilor o suprimă fără să-și dea seama că, dezvoltată și întărită în mod corect, ea, sensibilitatea, poate deveni o virtute de o valoare inestimabilă.
Or, respingerea sensibilității și reprimarea sentimentelor, în special a celor negative, fac ca ele să devină probleme nerezolvate.
Pe de altă parte, conștientizarea propriei sensibilități și exprimarea ei în cele mai potrivite forme ne permit să eliberăm o energie emoțională ce poate fi canalizată creativ și constructiv.

Pentru a vă dezvolta sensibilitatea, puteți:

-Să practicați meditația;

-Să vă fixați în minte tot ceea ce faceți;
-Să fiți conștienți de modul în care vă simțiți și de lucrurile din jurul vostru;
-Să reflectați asupra impresiilor dvs.
În final, rețineți că toată lumea este sensibilă, dar societatea noastră vede de multe ori sensibilitatea ca fiind un dezavantaj.
Așa că, să învățăm să ignorăm semnalele pe care le primim de unde nu trebuie.


Un articol de Ileana Mlădinoiuă
Post a Comment