Monday, January 01, 2018

Ce trebuie să mâncați de Revelion ca să aveți un an plin de bucurii - Secretele.com

Ce trebuie să mâncați de Revelion ca să aveți un an plin de bucurii - Secretele.com: "

La cumpăna dintre ani, impresionați-i pe cei dragi dar și pe invitați cu bucate delicioase și arome irezistibile. Dar aveți grijă ca de pe masa de Revelion să nu lipsească preparatele de mai jos.

Cine consumă pește va trece ușor peste probleme

Sub nici o formă din meniul de Revelion nu trebuie să lipsească peștele. Potrivit tradiției, cei care pun pe masă pește de Anul Nou și-l consumă la cumpăna dintre ani, vor trece extrem de ușor peste toate problemele ivite de-a lungul anului.

12 boabe de struguri

Strugurii ocupă de asemenea un rol extrem de important în meniul de Revelion. Fiecare membru al familiei trebuie să consume 12 boabe de struguri, indiferent dacă sunt negri sau albi. Se crede că numărul acestora este echivalent cu numărul de luni ale unui an. În funcție de cât de dulce este strugurele, așa va fi și luna respectivă.

Un nu hotărât preparatelor pe bază de pui

Nu consumați niciodată de Anul Nou carne de pui. Tradiția spune că, dacă încălcați această regulă, veți avea parte de lucruri neplăcute. Este în schimb acceptată carnea de porc.

Mâncați piftie pentru a fi sănătoși

O altă superstiție legată de masa de Revelion spune că piftia este nelipsită. Cine mănâncă din acest preparat la trecerea dintre ani va fi sănătos și va avea obrajii rumeni.
PUBLICITATE

Verdețurile aduc prosperitate, rodia un bebeluș

Dacă vreți să fiți prosperi și totul să vă meargă din plin în noul an, serviți în seara de Revelion diferite feluri de mâncare pline de verdețuri. În multe țări ale lumii există superstiția potrivit căreia dacă vreți să vă măriți familia cu un bebeluș, nu uitați să consumați de Anul Nou rodie.
Ce trebuie să mâncați de Revelion
Post a Comment