Thursday, November 09, 2017

Manipulative Partner? Avoid Toxic People! 13 semne că ai un partener care te manipulează - Secretele.com

8 semne că ai un partener care te manipulează - Secretele.com: "

Manipularea se întâlnește în orice domeniu…

Și când spun oriunde, știu ce zic! Pentru unii este modul în care își dobândesc energia din viața de zi cu zi.
Haide să vedem dacă și tu ai în viața ta o astfel de persoană:

NU TE AJUTĂ SĂ ÎȚI REZOLVI PROBLEMELE

Relațiile sortite eșecului sunt pline de conflicte. De ce? Pentru că oricât de mult ai încerca să înțelegi o persoană care manipulează, nu vei reuși…
Conflictele pe termen lung, reprezintă primul semn că ai în viața ta un manipulator.
Suzannah Weiss spune că:
“Dacă un conflict durează săptămâni sau luni, este posibil ca persoana cu care te cerți să nu cedeze prea ușor la manipulare!”

ÎȚI ȘTIRBESC ÎNCREDEREA ÎN SINE

Barrie Davenport, expert în relații de cuplu, spune că:
“Manipulatorul emoțional caută vulnerabilitatea oamenilor și acționează fără să se gândească. El caută mereu veriga cea mai slabă!„
Manipulatorii sunt rude de gradul întâi cu narcisiștii, așa că trebuie să ai mare grijă la acțiunile lor. Vor profita de orice slăbiciune pentru a-ți distruge stima de sine.
PUBLICITATE

ÎȚI CER MULTE MICI FAVORURI

Un manipulator clasic, îți va cere în nenumărate rânduri să îl ajuți, până când ajunge la cea mai mare doleanță, cea pe care și-a propus-o încă din momentul în care te-a întâlnit.

ȘANTAJ EMOȚIONAL

Este o formă abuzivă de manipulare, în care va folosi termeni de tipul „am avut încredere în tine”, „m-ai trădat!„
Nu crede în astfel de cuvinte, sunt spuse doar pentru a te face să te simți vinovat, deși nu este deloc vina ta!

SE FOLOSEȘTE DE ȘARM

Da, va face tot ce îi stă în putință pentru a te face să te simți atrasă de el, apoi începe să elibereze veninul.
Îți va spune tot ceea ce vrei să auzi, apoi te privează de bunătate. De ce? Pentru a te manipula astfel încât să faci ceea ce își dorește.

TRATAMENTUL SILENȚIOS

Manipulatorul nu greșește, el face totul în liniște și calculat. Pur și simplu transformă totul într-un joc al minții, cu care te va domina până când obține ceea ce vrea.

FACE PE PROSTUL

Da, știe să facă cel mai bine asta! Atunci când l-ai prins cu mâța în sac, va face pe neștiutorul, încercând să îți atragă atenția de la adevăratul lui caracter.

GRĂBESC DECIZIA

Majoritatea oamenilor au nevoie de ceva timp, ca să ia o decizie. Nu este și cazul manipulatorului, el chiar te va grăbi să decizi în favoarea lui, deoarece astfel este sigur că nu mai ceri și o a doua părere.

Manipularea se întâlnește în orice domeniu…“Relațiile cu persoanele negative sunt tendențioase. Nu vei ști niciodată cum să le abordezi, dacă nu acționezi asemeni lor!” – Shannon L. Alder
PUBLICITATE
Dacă ai un partener care încearcă din răsputeri să manipuleze relația, poate fi extrem de frustrant. De cele mai multe ori, oamenii manipulează pentru ca cei din jurul lor să acționeze doar în modul în care ei își doresc. Este o tactică des întâlnită în rândul partenerilor abuzivi.
Psihologul și autorul Beatty Cohan spune următoarele: “Atunci când începem să simțim că se stinge relația, suntem aproape convinși că ceva nu mai funcționează. Simți că ești într-un roller-coaster și că abia aștepți să se încheie cursa.” Tot ea spune că: “de cele mai multe ori, manipularea verbală și emoțională se transformă în abuz.”
Poate fi destul de greu să îți dai seama dacă partenerul te manipulează, însă dacă vei citi acest articol, îți poți face o părere.

IATĂ CARE SUNT CELE 5 SEMNE ALE PARTENERULUI MANIPULATOR

1. SUNT ÎNTOTDEAUNA VICTIME

Dacă observi că partenerul face mereu pe victima, atunci când vă confruntați cu situații problematice în cuplu, este posibil să fie vorba despre o formă de manipulare. Chiar dacă el este cel vinovat, va face astfel încât să crezi că tu ești cea responsabilă pentru situația în care vă aflați.
PUBLICITATE
Specialistul în soluționarea problemelor de cuplu, Dr. Mary Casey spune că: “manipulatorii iubesc să dețină controlul asupra persoanelor din jurul lor și apelează la știrbirea emoțională, inducând starea de nesiguranță, frică, frsutrare și furie.”
Partenerul nu se comportă prea frumos cu tine, însă atunci când încerci să îi schimbi conduita, va spune că tot tu ești vinovatul sau vinovata. Dacă lucrurile nu se pot soluționa prin comunicare, este mai bine să te detașezi, altfel chiar vei fi o victimă a manipulării!

2. ESTE SILENȚIOS ȘI ÎȘI PLĂNUIEȘTE ACȚIUNILE CU TACT

Îți va da impresia că el chiar își dorește să rezolve problemele dintre voi, însă tu ești cea care se opune: “Manipulatorii sunt ființe nesigure pe propriile forțe, astfel vor apela la tehnici de manipulare emoțională, într-un mod agresic.” spune Dr. Casey.
În loc să comunice cu tine, partenerul își va face planuri în liniște, prin care să preia controlul și să te determine să acționezi într-o manieră care îi este lui pe plac. Nu își va cere niciodată scuze și acesta chiar este un semn vizibil al manipulării. Dacă observi aceste aspecte, exemplifică-i atitudinea și, dacă nu este dispus să se schimbe, nu îi mai oferi umărul tău, pentru a plânge pe el.

3. AJUNG SĂ FIE VIOLENȚI

Dacă partenerul de viață reacționează foarte des, într-o manieră exagerată, ajungând chiar la violență verbală sau fizică, lucrurile nu stau deloc bine. Acestea sunt semne clare ale manipulării.
Psihologul Tom Cory spune: “Dacă partenerul se comportă asemeni unei persoane care vrea să dețină controlul exclusiv asupra vieții tale, va ajunge să te manipuleze!”
Dacă încearcă să te provoace, pentru a avea o reacție nervoasă, poți spune că ai mușcat momeala și deja mergi pe drumul pe care el, l-a construit deja în liniște, pentru amândoi. Aceasta este manipularea unei relații!

4. VIAȚA TA VA FI PLINĂ DE PROMISIUNI DEȘARTE

Poate că partenerul ți-a promis în repetate rânduri că se va schimba sau că vor acționa așa cum îți place ție, însă totul face parte din marea minciună, în care trăiește chiar el. Va face asta doar pentru a te manipula și pentru a-i rămâne alături. Nu se va schimba niciodată, căci el doar așa știe să trăiască!
Acesta este un semn de avertizare pentru tine, nu încerca să vezi altfel lucrurile, deoarece relația nu se îndreaptă deloc spre un drum lin.

5. VEI AJUNGE SĂ ÎȚI FACI RĂU SINGURĂ

Acesta este rezultatul manipulării, deoarece vei ajunge să nu te mai cunoști pe tine, să ai dubii cu privire la ceea ce îți dorești și să crezi că este bine să acționezi așa cum îți dictează partenerul. Nu este decât o formă de control și un mod prin care nu vei fi niciodată fericită.
Psihologul Lisa Ferentz spune: “Simptomul principal al autodistrugerii izvorăște din perioade prelungite de dominare. Victima va ajunge să nu se mai identifice cu propria persoană și, în cele din urmă, își va face rău singură!”
Nu uita, nu poți schimba oamenii, fie îi accepți așa cum sunt, fie îți vezi în continuare de drumul tău în viață și încerci să îți trăiești viața așa cum ți-o imaginezi. Nimeni nu are dreptul să îți impună modul în care trebuie să vezi lucrurile!
'via Blog this'
Post a Comment