Sunday, September 25, 2016

Te dor genunchii cand urci scarile? Afla care sunt cauzele - Doctor Sanatate

Te dor genunchii cand urci scarile? Afla care sunt cauzele - Doctor Sanatate:Durerea genunchilor la urcarea pe scari este anormala. Un om sanatos nu trebuie sa simta decat oboseala la urcarea scarilor. Asa ca durerea de genunchi este simptomul inceputului unei afectiuni.
Cercetari de la Universitatea din Leeds arata ca durerile aparute in timp ce urcati scarile pot fi un semn timpuriu al osteoartritei.
In timpul studiilor, participantii au raspuns anual daca ii dor genunchii in timp ce presteaza activitati de zi cu zi. Pentru cei care au inceput studiul fara dureri , disconfortul a aparut prima oara la urcat scarile. Acest fapt a fost interpretat de cercetatori ca fiind semnul unei viitoare osteoartrite.

Controlul durerilor de genunchi fara medicamente
Motivul este ca stresul pus pe genunchi la urcat e mai mare decat cel de la simplul mers, spune Philip Conaghan, doctor si coautor al studiului. Este cel mai probabil ca persoanele care intalnesc disconfort in timpul unor asemenea activitati sa simta pe viitor dureri in timpul activitatilor cu mai putin efort depus.
Osteoartrita apare deobicei la peste 40 de ani, dar simptomele se pot arata mult mai devreme. Asta mai ales daca practicati sporturi care pun presiune pe genunchi sau aveti rani precum un ligament rupt. Daca observati asemenea semne, specialistii recomanda o schimbare a stilului de viata pentru a evita probleme ulterioare ce aduc chiar mai multa durere.
Apa la genunchi. Cauze, simptome si tratament
\”Cel mai important lucru de facut este sa modificati antrenamentul cu exercitii care presupun mai putin impact, de exemplu mai putin alergat si mai mult inot sau ciclism\” spune Conaghan.
Daca simptomele persista este preferabil sa vizitati un fizioterapeut. Acesta va gasi metode de a va detensiona genunchii precum exercitiile de intindere . Iar daca aveti peste greutatea normal probabil va va sfatui sa slabiti. See DR JOEL BIENENFIELD.
Sursa: Prevention


'via Blog this'
Post a Comment