Tuesday, September 27, 2016

Aceasta bautura aperitiv rezolva multe probleme de sanatate-constipatia, dischinezia biliara, insuficienta tiroidiana, ovariana…

Secretele: Aceasta bautura aperitiv rezolva multe probleme de sanatate-constipatia, dischinezia biliara, insuficienta tiroidiana, ovariana…:

ACEASTA BAUTURA APERITIV REZOLVA MULTE PROBLEME DE SANATATE-CONSTIPATIA, DISCHINEZIA BILIARA, INSUFICIENTA TIROIDIANA, OVARIANA…

  0  7 Google +0  0  0  0 

Un articol de Ileana Mladinoiu

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit bauturile ca metode de refacere a capacitatilor fizice si mentale, data fiind actiunea rapida a acestora, chiar daca pe termen scurt, comparativ cu cea a alimentelor.

In afara de apa, oamenii, mai ales cei suprasolicitati, obositi, aflati in convalescenta, s-au indreptat si spre tipuri de bauturi tonice, sanatoase, medicinale, preparate sub diverse forme.


Una dintre ele o constituie bautura pe baza de miere de albine, “plina inca de taine”, cum spune si dr. Nic N. Mihailescu, autorul cartii “Mierea si sanatatea”, cel care a experimentat-o, prin anii ’80, pe vremea cand lucra la o Policlinica universitara din Bucuresti.

Facand parte dintre bauturile aperitive, minula, asa se numeste, in cartea de unde am extras-o, are nevoie de urmatoarele ingrediente:

-2 linguri de miere;

-1 lingurita de suc de lamaie;

-100-150 ml infuzie din frunze de nuc

Preparare:

Intr-un ibric de 200-250 ml, se pune apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, se ia de pe foc, se adauga o lingura de frunze de nuc. Se acopera ibricul si se lasa preparatul sa se raceasca.

Se storc apoi bine frunzele de nuc, iar zeama obtinuta se strecoara si se pune intr-un pahar. Se adauga mierea de albine si zeama de lamaie, amestecandu-se bine, pana la omogenizare.

Cum se consuma:

Cate 100-150 ml, fie inaintea meselor principale sau chiar in timpul lor.

La ce este buna bautura:

-are actiune aperitiva, marind pofta de mancare;

-ajuta la digestie, trateaza constipatia rebela, dischinezia biliara, diverse afectiuni hepatice;

-indicata persoanelor suferind de insuficienta tiroidiana sau ovariana (dar luata cu avizul medicului);

Dr. Nic N. Mihailescu ne spune ca minula este contraindicata suferinzilor de diabet zaharat, obezitate, aterescleroza avansata, de alergie la miere sau la frunzele de nuc.

In ceea ce priveste modul de conservare, bautura aperitiv se poate pastra 2-6 ore la temperatura camerei sau maximum o saptamana. Totusi, de preferat sa se consume cat mai proaspata.

 "

'via Blog this'
Post a Comment