Thursday, July 28, 2016

Creierul sufera de cadura; Cum sa dormi mai bine pe canicula!

Cum sa dormi mai bine pe canicula! Preluat din Secretele

Patul sa fie racoros, iar geamul deschis
Iarna punem un recipient din cauciuc (termofor) cu apa calda sub cearsaf. Vara, il umplem cu apa rece si-l asezam sub perna. Ne va ajuta sa mentinem racoarea, deoarece este esential ca temperatura creierului sa coboare.
Dati-va jos din pat cand incepe sa va fie prea cald, mergeti la fereastra, inspirati, expirati. Folositi o saltea din bumbac prevazuta cu tuburi de silicon mici prin care circula apa, conectata printr-un furtun la un mini aparat de aer conditionat portabil, asezat la picioarele patului.
Racoriti-va dormitorul

Este suficient sa instalati un bazin din cauciuc cu apa rece in camera pentru un plus de racoare si sa pliati un cearsaf umed la ferestre.
Consumati mai multe fructe si legume
Faceti miscare devreme dimineata
Desi activitatile sportive urca temperatura corpului, continuati sa faceti sport. Dimineata este momentul recomandat, deoarece atunci se regleaza temperatura corpului, ajungandu-se la cea ideala ca sa adormiti seara.
Practicati exercitiile fizice cu cel putin doua ore inainte de culcare
Concluzionand, nu corpul sufera de caldura, ci creierul. El are nevoie ca temperatura sa scada cu un grad, dupa cum explica Alain Ducardonnet, specialist in sanatate.
Nu exagerati cu temperaturile coborate, veti obtine efect invers si veti avea probleme cu somnul. Temperatura ideala este intre 19 si 21°C, nici mai mult, nici mai putin.

Va puteti ajuta de un ventilator, de aerul conditionat, atat cat este necesar, ca sa nu va treziti cu dureri de cap, angina, otite etc.

Ca sa dormim in conditii ideale este o advarata bataie de cap. Cand caldura nu ne pune piedici, zgomotul masinilor, stresul ca nu am rezolvat o anumita problema, e
'via Blog this'
Post a Comment